В сърцето на Лудогорието по пътя от Силистра за Разград - така може да се определи местоположението на Община Исперих. Пътят някога е минавал през делиорманските гори, разпострели се от високото било над Белоломската долина до последните гънки на хълмовете пред Побрежието, на 10-15 км пред Дунава, което оптрделя Лудогорието като част от Дунавската равнина. Старото име на Лудогорието е Делиорман, което произлиза от куманското название Телеорман - "девствен лес".

    Община Исперих се намира в Разградска област, в Североизточния планов регион. Тя е втората по големина община в Разградска област с площ от 402 кв. км. Състои се от 23 населени места, от които 22 села и град Исперих. Център на общината е град Исперих, отдалечен на 37 км североизточно от град Разград, на 72 км югозападно от град Силистра и река Дунав, и на 150 км северозападно от град Варна и Северното Черноморие.

     Община Исперих в административно-териториално отношение граничи с областния център град Разград, общините Самуил и Завет от Разградска област и общините Дулово и Главиница от Силистренска област.


Карта на Община Исперих